Helsingin parhaat baarit

Helsinkiin voi lähteä viettämään iltaa luottavaisin mielin sen suhteen, että vastaan tulee joku viihtyisä ja juuri omaan fiilikseen sopiva paikka. Helsingin yöelämää voisikin luonnehtia varsin rennoksi ja monipuoliseksi, sillä tarjontaa riittää joka lähtöön, oli kiikarissa sitten hulppeampi tai teollisempi ympäristö ja oli budjetti mikä hyvänsä. Vaikka Mannerheimintien ja Aleksanterinkadun varrelta löytyykin rivi baareja ja muutama isompikin yökerho, on suurin osa kaupungin yöelämästä keskittynyt erityisesti kaupungin länsiosaan ja Uudenmaankadun varrelle sekä sen lähellä sijaitseville kaduille. Esimerkkejä Helsingin suosituimmista baareista ovat muun muassa seuraavat:

  • A21. Palkintojakin voittanut A21 Cocktail Lounge tarjoaa helsinkiläisille ripauksen ylellisyyttä sekä tyylikkäät puitteet illanviettoon. Täällä voi myös saada oppia oikeanlaisten cocktailien valmistamiseen.
  • Kaivohuone. Ravintola Kaivohuone on jo sijainniltaan ainutlaatuinen ja keskellä kauneinta Helsinkiä Kaivopuiston sydämessä. Kaivohuone on klassinen illanviettopaikka, joka on viihdyttänyt helsinkiläisiä jo lähes parinsadan vuoden ajan. On kuitenkin hyvä huomioida, että talviaikaan Kaivohuone palvelee vain tilauksesta.
  • Apollo Live Club & Cafe. Tämä vanhaan leffateatteriin avattu tapahtumaravintola on viihdyttänyt kaupunkilaisia jo noin kymmenen vuoden ajan. Arkisin kahvilana ja ravintolana toimiva Apollo muuttuu viikonloppuiltoina huikeaksi liveklubin ja Forumin sisäpihan muodostamaksi kokonaisuudeksi. Usein paikassa on tarjolla myös stand up -komediaesityksiä.
  • Roska. Tämä on rosoisempi vaihtoehto erilaisesta vaihtoehdosta pitäville. Roska Helsinki erottuu joukosta siten, että sen sisustuksessa on hyödynnetty kierrätettyjä materiaaleja.
  • Tavastia. Jos haluaa käydä katsastamassa yhden Euroopan vanhimmista yhä toiminnassa olevista rockbaareista, kannattaa ottaa suunta kohti Tavastiaa, jossa järjestetään usein livekonsertteja. Esiintyjälistalla on sekä kansainvälisiä esiintyjiä että suomalaisia kärkiartisteja. Keikkojen jälkeen voi nauttia letkeästä rockista, popista ja indiestä DJ:n soittamana.
  • Teerenpeli. Jos mallasjuomaa mielii, on hyvä vaihtoehto sille Panimoravintola Teerenpeli Kampin keskuksen kyljessä. Tämä perheomisteinen ravintola tarjoilee sekä omaa tuotantoaan että muita juomia mukavassa tunnelmassa ja loistosijainnista käsin.
  • Hernesaaren ranta. Kovassa suosiossa kesällä oleva Hernesaaren ranta tarjoaa huikean illanvietto- ja biletyspaikan meren äärellä muutaman kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Tarjolla on pop up -ravintoloita, baareja ja tanssipaikkoja ja lisäksi aurinkotuoleja auringonottoon.