Oulun yöelämä

Oulu tunnetaan pohjoissuomen pääkaupunkina ja tästä syystä on Oulunkin yöelämä aika vilkasta. Oulusta löytyy juhlapaikkoja varmasti aivan jokaisen juhlian makuun ja tässä postauksessa ajattelinkin kertoa, että millaisia paikkoja Oulun yöstä voikaan löytää.

nightclub

Tivoli

Oulun Tivoli on varmasti ihan jokaiselle opiskelijalle sekä 18 vuotta Oulussa täyttäneelle henkilölle tuttu paikka. Tivoli on yksi harvoista yökerhoista, jonne pääsee 18 vuotiaana ja tästä syystä käviät kyseisessä yökerhossa tuppaavatkin olemaan hyvin nuoria. Kyseessä on siis paikka minne kannattaa mennä, mikäli ei pelästy voimakkaasti humaltuneita nuoria. Ikähaitari Tivolissa on yleensä 18 vuotiaasta aina 20 vuotiaaseen asti.

Tivoli on jaettu useampaan osaan. Sieltä voi löytää SuomiPop osion, jossa soi kyseiseen teemaan liittyvä musiikki. Tämä on enemmän istuskeluun ja hengailuun tarkoitettu alue. Lisäksi Tivolista löytää 90 -luvun alueen, jossa soi 1990 -luvun suosituimmat tanssikappaleet. Kyseinen osio on varmaan suosituin osio koko yökerhossa. Kolmas Tivolista löytyvä osio on pyhitetty teknomusiikille. Eli kaikki teknomusiikista tykkäävät kannattaa suunnata nokka kyseiselle tanssilattialle.

Kaarle

Kaarle on varmaan yksi Oulun suosituimmista yökerhoista. Ikäraja kyseiseen paikkaan on 20 vuotta. Kävijäkunnan ikä jakautuu niin 20 vuotiaasta aina vanhempaan ikään asti. Kesäisin Kaarlessa on lämpölampuilla varusteltu terassi, jonne mahtuu paljon porukkaa hengailemaan ja yleensä terassi onkin viikonloppuiltaisin täynnä väkeä. Lisäksi Kaarlen alakerrassa on pub tyylinen alue, josta voi tilata erilaisia oluita sekä käydä keskustelua ystävien kanssa. Yläkerrassa taas sitten on tanssialue, jonne tanssimisesta tykkäävät voivatkin siirtyä. Pääsymaksua sinne ei erikseen peritä, mutta kaikki tavarat ja takit tulee jättää naulaan, joten narikkamaksulta yläkertaan siirtyessä ei pysty välttymään. Yläkerran tanssialue on yleensä todella täynnä ja tanssiminen siellä on monestikin hankalaa, koska kävijöitä Kaarlessa riittää. Tämä on kuitenkin todella kiva paikka tutustua esimerkiksi Oulun nuorisoon. Tanssilattialla soiva musiikki Kaarlessa on yleensä yökerhjoen sen hetken soitetummat ja tykätyimmät kappaleet.

Ihku

Ihku on yökerho, jossa kävijöiden ikä on myös todella jakautunutta. Ihkun ikäraja on 20 vuotta, eli kävijät ovat 20 vuotiaasta ylöspäin. Ihkusta löytyy karaoke puoli, missä karaoken ystävät voivat tarttua mikkiin. Lisäksi Ihkusta löytyy tanssialue, jossa kävijät voivat tanssahdella parhaan musiikin tahtiin. Lisäksi kyseisellä tanssilattialla on live musiikkia joka ilta noin 2 tunnin ajan.