Helsingin monipuolinen yöelämä

tulisuudelma-iKun suuret artistit kiertävät Pohjois-Eurooppaa, on Helsinki jäänyt valitettavasti aivan liian usein pois kiertueelta. Kaupunkia pidetään Pohjoismaiden reunalla hieman syrjässä sijaitsevana paikkana, eikä ylimääräistä reissua niin paljon idemmäksi katsota tarpeelliseksi. Viime aikoina tämä ongelma on vähitellen alkanut poistumaan, sillä Helsinki on muuttunut todella kansainväliseksi ja mielenkiintoiseksi kohteeksi sekä paikallisesta että vierailevien turistien näkökulmasta.

Kuten Helsinki itse, myös sen yöelämä on todellinen kätketty aarre, jonka arvoituksellisen pinnan alta löytyy toinen toistaan ainutlaatuisempia baareja ja klubeja. Kaupungin yöelämä on aivan omanlaisensa ja vailla vertaa. Vaikka me suomalaiset olemmekin maailmalla tunnettuja eleettömyydestämme, etäisyydestämme ja rauhallisuudestamme, muuttuu kaikki täysin kun paikassa on kunnollinen äänentoisto sekä alkoholitarjoilua. Suomalaiset jos ketkä taitavat bilettämisen jalon taidon kun he sille tuulelle osuvat. Helsinki tarjoaa nykyään varsin monipuolisen yöelämän, joka mahdollistaa tuopin äärellä illan istumisen aina aamuneljään asti jokaisena viikonpäivänä. Viikonloppuisin juhlat voivat jatkua aamuviidestä seuraavaan päivään saakka muutamassakin eri afterpartyjä tarjoavassa paikassa. Baareja ja yökerhoja löytyy monipuolisesti eri puolilta kaupunkia, mutta suurimmat keskittymät löytyvät Kampista, Punavuoresta, Kaisaniemestä ja vaihtoehtoisesti Sörnäisen ja Kallion tienoilta. Vaikka monet yökerhot ovat pinnalla vain muutaman vuoden, on kaupungissa toki jo klassikoiksikin muodostuneita juhlapaikkoja kuten Kaarle XII ja On the Rocks. Monet Helsingin baareista toimivat iltaisin ruokaravintoloina ja muuttuvat sitten baareiksi ja yökerhoiksi illan edetessä ja tunnelman tiivistyessä.

Monelle Helsinkiin ja ylipäätään Suomeen matkaavalle tulee yllätyksenä se, että yöelämä talvella on hyvin erilaista kuin yöelämä kesällä. Pohjoisen sijainnin ansiosta kesällä päivät venyvät yömyöhään ja vielä puolenyön aikaankin on valoisaa. Tällöin monet baarit asettavat ulkopuolelle terasseja, jotka täyttyvät illanistujista. Kesäöinä baareista valuvat ihmiset jatkavat juhliaan kaduilla erityisesti Mikonkadun ja Kampin keskuksen välimaastossa. Talvisin meininki on varsin toisenlainen, sillä paikalliset juhlijat pyyhältävät paikasta toiseen mahdollisimman nopeasti pakkasen kipristellessä lukuunottamatta niitä poikkeuksia, joilla alkoholipitoisuus veressä on vienyt kylmäntunteen jo mennessään. Taksijonot ovat Helsingissä tunnetusti jäätäviä odotuspaikkoja, mutta siitä huolimatta valomerkin jälkeen paikalliset kerääntyvät taksitolpille odottamaan kyytejään kotiin.