Helsingin lukuisat gay-baarit

3395878745_71f2b33ba0_z-by-david_shankboneHelsinki ei välttämättä tulisi ensimmäisenä mieleen maailman pääkaupungeista kun miettii parhaimpia gay-matkakohteita, mutta sen voi kyllä aivan hyvin rinnastaa muihin pohjoismaisiin pääkaupunkeihin. Toki esimerkiksi Tukholmaan verrattuna Helsinkiä voidaan ennemminkin luonnehtia maanläheisemmäksi ja tavallaan eleettömämmäksi, mutta silti avoimeksi ja eläväiseksi kaupungiksi myös gay-tarjonnan kannalta. Helsingin gay-kulttuuritarjonta on pientä, mutta silti vilkasta. Suomalaiset ovat yleisesti ottaen todella suvaitsevaista kansaa ja Suomi onkin ehdottomasti yksi maailman parhaimmista maista kuulua seksuaalivähemmistöön.

Käytännössä katsoen kaikki Helsingin ravintolat ja baarit julistautuvat homoystävällisiksi, mutta myös erityisiä homobaareja ja -klubeja Helsingistä löytyy useampia. Kaupungin gay-väestölle suunnatut alueet keskittyvät lähinnä kahteen paikkaan, joista toinen sijaitsee aivan ydinkeskustassa ja toinen hiukan sen ulkopuolella. Vilkkainta menoa tarjoaa tietenkin Helsingin keskusta Iso-Roobertinkadun ympäristössä sekä Rautatieaseman ja Kampin nurkilla ja erityisesti Eerikinkadun tuntumassa. Keskustassa Lönnrotinkadulta löytyy Hercules-niminen tilava tanssipaikka, josta löytyy myös esiintymislava. Tätäkin tunnetumpi on kuitenkin Don’t Tell Mama eli tuttavallisemmin DTM, jota pidetään kaupungin pääasiallisena homojen kohtaamispaikkana, vaikka se on toki muutenkin suuressa suosiossa seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. DTM pitää sisällään useita eri tanssilattioita, joissa soivat useat eri musiikkivaihtoehdot aina letkeistä ja mukaansatempaavista dance-kappaleista tranceen ja perinteiseen kotimaiseen musiikkiin. Vaikka näissä baareissa meno on tunnetusti lennokasta ja hauskaa, monelle muualla Euroopassa bilettäneellä saattaa kuitenkin tulla pettymyksenä se, etteivät ravintolat ja baarit saa toimia kellon ympäri. Yökerhoilla on lupa olla auki aina aamuneljään saakka, ja viimeiset alkoholijuomat tarjoillaan puoli tuntia ennen sulkemista.

Toinen gay-tarjontaa sisältävä alue kaupungissa löytyy Rautatieasemalta pohjoiseen suunnatessa Kalliosta, jossa Hämeenkadun ja Sturenkadun ympäristössä on jonkin verran gay-yhteisölle suunnattua tarjontaa. Eräs gay-yhteisölle osoitettu erikoisuus on Sturenkadulta löytyvä viihtyisä gay-sauna nimeltään Vogue. Helsingistä löytyy myös lähellä Kampin metroasemaan sijaitseva, gay-kahvilana tunnettu Café Cavalier, joka on erikoistunut vaihtuviin live-esityksiin sekä suussasulaviin leivonnaisiin. Cavalierissa pääsee halutessaan nauttimaan myös säännöllisesti vaihtuvista taidenäyttelyistä. Sukupuolivähemmistöjen suosiossa on nykyään myös kesäisin Pihlajasaarelta löytyvä, laajalle alueelle ulottuva kallioinen gay-nudistiranta, joka lämpiminä kesäpäivinä täyttyy tietysti vähäpukeisista ja hyväntuulisista auringonpalvojista.