Suomen hauskin kesä on Kouvolassa!

kvl

Ei ehkä heti ensimmäisenä tule mieleen, että Kymenlaaksosta voi löytää kesällä isoja ja mahtavia bileitä. Näin kuitenkin on, ja tässä esitellään kolme kesän kovinta settiä Kouvolassa.

Kouvola, tuo Suomen p*erseenreiäksikin tituleerattu, ulkoasultaan Tsernobyliä muistuttava kaupungiksi itseään nimittävä alue, on viime vuosina nostanut profiiliaan merkittävällä tavalla. Tähän osansa on tuoneet melko uskottavaksi kohonneet kesän tapahtumat.

Kesäkuussa, tarkemmin sanottuna 9.6-10.6.2017 suunnaksi kannattaa ottaa Kouvolan Käyrälampi, sillä toista kertaa järjestettävä Purpflash Beachfest kiidättää tänä vuonna sinne useita hienoja artisteja. Ykkösesiintyjiksi rantalavalle on kiinnitetty 50 Centin G-Unit-ryhmästä tuttu Lloyd Banks ja Vain Elämää -ohjelman myötä suursuosioon kohonnut Mikael Gabriel. Lloyd Banks tähdittää festareita perjantaina, ja lauantain päätähtenä loistaa Mikael Gabriel. Muita lavalla nähtäviä tähtiä on mm. Uniikki, Nelli Matula, Juno, Reino Nordin, Alex Mattson, Teflon Brothers, Spekti, Mäkki, Kube, Likanen Etelä, Laineen Kasperi & Palava Kaupunki ja Opaali. Tapahtuman juontaa viihteen monitoiminainen Johanna Loiri. Festari on ikärajaton, mutta alueella on erikseen rajattu anniskelualue, johon ikäraja on 18v.

Ja heti Purpflashista kun on toivuttu, on jo uutta settiä tiedossa. KooKoo Piknik on kaupunkifestari, joka järjestetään tänä vuonna Kouvolan jäähallissa. Aiemmista vuosista poiketen, festari järjestetään siis sisätiloissa, sillä viime vuonna Kouvolassa oli tuulen vaikutus huomioon ottaen käyty festarin aikaan jopa pakkasen puolella. Suomen kesä, se on mahtava. KooKoo Piknik kestää kokonaisuudessaan kolme päivää, ja esiintyjinä mainittakoon mm. Michael Monroe, Antti Tuisku, Benjamin ja Popeda.

Seuraava suurempi tapahtuma starttaa 14. heinäkuuta Kouvolan välittömässä läheisyydessä, Korialla. Jo perinteeksi muodostunut Pioneerifestivaali tuo tänä vuonna alueelle monta kovaa artistia. Kaksipäiväisen festivaalin esiintyjiä ovat mm. Eläkeläiset, Klamydia, Mokoma, Anal Thunder, Yö, Sonata Arctica, Apulanta ja Stam1na.

Näiden kolmen isomman tapahtuman lisäksi kaupungissa on pienempiä tapahtumia ihan joka viikonloppu. Lisäksi on hyvä tiedostaa, että useat Suomen kovimmat bändit keikkailevat paikkakunnalla ahkerasti. Niiden lisäksi paikallisia bändejä esiintyy ravintoloissa lähes joka viikonloppu, joten musiikinystäville Kouvola on itse asiassa erittäin suositeltava kaupunki.