Juhlintaa kansainvälisillä vesillä

celebration-imageVaikka Suomessa etenkin Helsinki, Turku, Tampere, Jyväskylä ja Oulu tarjoavat varsin monipuolisesti yöelämää ja erinomaiset mahdollisuudet illanviettoon, on toisinaan hauska tehdä irtiotto arjesta ja käydä viettämässä yö tai toinenkin juhlinnan merkeissä risteilyaluksella. Lähes jokainen suomalainen on jossain vaiheessa elämäänsä ja todennäköisesti useassakin vaiheessa elämäänsä käynyt tutustumassa risteilyllä yöelämätarjontaan. Vaihtoehtoja on muutamia erilaisia: halutessaan voi lähteä bilettämään laivalle joko Helsingistä Tukholmaan, Turusta Tukholmaan, Turusta Tallinnaan, Helsingistä Tallinnaan ja Helsingistä Pietariin. Aluksienkin suhteen on valinnanvaraa, joten valita voi esimerkiksi Silja Linen tai Viking Linen Tukholmaan kohdistuville matkoille ja Tallinnaan kohdistuvilla risteilyillä esimerkiksi Baltic Princessin, joka tunnetaan aivan erityisesti vilkkaasta yöelämästään.

Risteilyt ovat suuressa suosiossa, sillä matkaansa voi sisällyttää päiväreissun kohdekaupunkiin. Esimerkiksi Helsingistä Tukholmaan on tarjolla “Päivä Tukholmassa” -risteilyitä, jolloin menomatkalla voi rentoutua ja juhlia laivan yökerhoissa Sen jälkeen seuraavana päivänä voi viettää muutaman tunnin Tukholmassa ja paluumatkalla jatkaa juhlintaa, mikäli vaan jaksaa. Risteilyaluksilla käyvät kaikki ikään katsomatta, joten laivalla kohtaa niin vauhdikkaita opiskelijaporukoita, seurallisia sinkkuja, lapsiperheitä, keski-ikäisiä mies- ja naisporukoita sekä eläkeläispariskuntia. Risteilyt ovat eräs tärkeimmistä ja perinteikkäimmistä suomalaisten suosimista tavoista vaihtaa vapaalle ja lähteä irrottelemaan ilman, että se vaatisi sen suurempia lomasuunnitelmia.

Laivalta löytyy toki eri vaihtoehtoja eri ikäisille. Lapsiperheet hakeutuvat usein yökerhoon alkuillaslta, jolloin järjestetään lasten suuressa suosiossa oleva disko. Usein laivasta riippuen lavalla on myös ohjelmaa lapsille. Illan edetessä tanssilattialle hakeutuvat liveorkesterin rohkaisemina varttuneemmat tanssijat, jotka pyörähtelevät tanssilattialla usein iltamyöhään. Illan kruunaa yleensä joka päivä järjestettävä yöshow, joka voi koostua esimerkiksi näyttävistä ammattilaistanssijoiden esityksistä, taikuriesityksistä, akrobatiasta tai mistä milloinkin. Laivalta löytyy yleensä ylemmästä kerroksesta myös yökerho, joka avaa ovensa myöhemmässä vaiheessa iltaa ja tarjoaa listahittien ohella lennokasta tanssimusiikkia. Mikäli suosii rauhallisempaa menoa, on laivalla myös rennomman vaihtoehdon tarjoava pubi tai baari, jossa voi istua oluen tai drinkin äärellä trubaduurin tai bändin soittaessa taustalla. Karaoken ystävätkään eivät laivalla joudu pettymään, sillä risteilyt tunnetaan karaoketarjonnastaan, jolloin ruudulla pyörivät niin suomalaisten, ruotsalaisten, virolaisten kuin venäläistenkin suosikkilaulut risteilyaluksesta riippuen.