Tampereen nuorekas yöelämä

fin-1024x768Vaikka Helsinki tietysti pääkaupunkina tarjoaa suurimman ja kattavimman yöelämän, ovat mahdollisuudet rattoisaan illan- ja yönviettoon Tampereellakin monipuoliset ja tasokkaat. Tampere on yliopistokaupunki ja etenkin siellä asuva elinvoimainen nuorten aikuisten joukko takaa sen, ettei kaupunki taatusti nuku ainakaan viikonloppuisin. Tampereella on varsin eläväinen yöelämätarjonta, joka koostuu baareista, pubeista ja erilaisista yökerhoista. Se houkuttelee paikallisten lisäksi paikalle ihmisiä myös lähialueen pienemmistä kunnista, mutta toki oman lisänsä tuovat kauempaakin tulevat vieraat.

Vilkkainta yöelämä on Tampereella Hämeenkadun tietämillä, joka on käytännössä kaupungin pääkatu. Tampereen vetonaula on myöskin sen tasokas ravintolatarjonta, joka on voittanut vuosien saatossa erilaisia palkintojakin. Kaupungissa on mahdollista nauttia niin fine diningistä, tunnelmallisista gastropubeista, mukavien pikkukahviloiden tunnelmasta tai miksei käydä kuuluisalla Tampereen torilla herkuttelemassa vaikka mustaa makkaraa ja jatkaa siitä matkaa sykkivän yöelämän pariin?

Nuorten suosimat yökerhot

Aivan keskustassa Kirkkokadulla sijaitsevassa Unionissa juhlii suuri joukko nuoria viikonloppuisin kahdessa kerroksessa. Alhaalla voi nauttia tikibaarin rennosta ilmapiiristä ja letkeästä reggaesta, hiphopista ja R’n’B:stä koostuvan soittolistan rytmeistä kun taas ylhäällä meno yltyy vauhdikkaaksi tanssilattialla listahittien soidessa taustalla. Toinen suosittu paikka on Koskikeskus, joka tarjoaa Miamin ja Skålin kaltaiset biletyspaikat. Etenkin kesän lämmössä Miami-baarin terassille kertyy paljon illanviettäjiä. Kolmas tunnettu yökerho on nimeltään Doris, joka kutsuu puoleensa Aleksanterinkadulle etenkin rockin ja punkin kuuntelijoita. Doris on erityisen kunnostautunut live-keikkojen ja teemailtojen saralla.

Aikuisten suosimat yökerhot

Vaikka Tampere onkin erityisesti opiskelijakaupungin maineessa, on Tampereella tietysti myös aikuiseen makuun tarjolla monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja. Yksi kaupungin suosituimmista varttuneemman väen menoon sopivista kohteista viikonloppuisin on Viihdemaailma Ilona, joka tarjoaa huikean neljän keskenään erilaisen baarin kokonaisuuden sekä lisäksi ravintolan. Ilona on etenkin kolmi- ja nelikymppisten suosiossa. Samaan ikäluokkaan kohdistaa tarjontansa myös Ilves Bar & Night, joka tarjoaa mahdollisuudet tanssimiseen, klubi-illanviettoon sekä toisinaan myös live-esiintyjiä. Ilves sijaitsee Sokos Hotel Ilveksessä. Kolmas aikuisempaa makua miellyttävä juhlapaikka on Koskikeskuksessa sijaitseva Hullu Poro, joka tunnetaan maukasta ruokaa tarjoavan ravintolan lisäksi myös musiikkitarjonnastaan ja kesäisin rennosta ja tunnelmallisesta ulkoterassistaan.